Maya en Lesly:

Maya en Lesly:

genieten van hun vrije tijd en wachten in spanning de zestiende juni af….

De zussen Maya (16) en Lesly (17) hebben beiden examen gedaan voor het VMBO. Zij hebben een aantal jaren bij hun oom en tante gewoond waarna ze, op aller verzoek, weer bij hun moeder gingen wonen. Dit was van korte duur. Ze wonen nu al weer ruim anderhalf jaar in een pleeggezin. Maya woont in een sociaal netwerk gezin, Lesly in een bestandsgezin.

Maya en Lesly hebben beide meerdere schoolwisselingen en daardoor verschillende onderwijsmethoden aangeboden gekregen. Al met al zijn ze van Havo (Vwo) naar Mavo 3 gegaan.

Maya heeft er hard voor gewerkt om haar examen te halen, ze staat er goed voor. Ze heeft dit jaar al haar tijd in haar voorbereiding op het examen gestopt en heeft veel uren in de bibliotheek doorgebracht. Ze vertrouwt erop dat ze haar diploma zal halen. Volgend jaar zal ze de opleiding facilitair leidinggevende gaan volgen.

Lesly daarentegen is heel relaxed. Ze heeft er weinig voor gedaan en ze zal het wel zien, ze is blij dat het erop zit, ze ziet wel of ze een herexamen zal moeten maken. Zij heeft zich aangemeld voor de opleiding Sociaal Cultureel Werk, waar ze zin in heeft. Lesly heeft zich ook aangemeld voor een kamertrainingstraject, waar ze binnenkort een intakegesprek heeft, spannend.

Maya en Lesly

Maya is er helemaal nog niet mee bezig om uit te vliegen. Zij voelt zich thuis in haar pleeggezin en zal van hieruit rustig vervolg stappen maken.

Maya en Lesly zien elkaar frequent, zowel in beider pleeggezinnen als bij hun moeder. Ze praten nauwelijks over school met elkaar. Grappig dat ze na ieder examen toch telkens even telefonisch contact met elkaar zochten om uit te wisselen hoe ze het examen beleefd hebben.

Ze gaan genieten van hun vrije tijd en wachten in spanning de zestiende juni af…

Help ons met het zoeken naar pleegouders

Door dit verhaal te delen, krijgen meer potentiële pleegouders het te zien.

Meer weten over pleegouderschap?

Bestel gratis en vrijblijvend een informatiepakket.